BLOEDCIRCULATIE VERBETEREN DOOR INFRAROOD SAUNA

Met de juiste stroom mee | de bloedcirculatie verbeteren met infrarood sauna deken

De bloedcirculatie verbeteren dankzij een infrarood sauna. Dit is een van de voordelen welke regelmatig genoemd wordt als gezondheidsvoordeel van een infrarood sauna. Inmiddels weten veel mensen wel dat de bloedcirculatie van belang is als onderdeel voor een goede gezondheid.

Maar wat betekent eigenlijk een goede bloedcirculatie ? En wat doet een infrarood sauna deken om de bloedcirculatie te verbeteren. Misschien klinkt het als saaie stof voor je. Daarom hebben we geprobeerd om dit belangrijke element voor je gezondheid zo eenvoudig mogelijk voor je uit te leggen. Op deze manier kun jij met juiste ''stroom'' mee.

Wat is bloedcirculatie?

Bloedcirculatie, ook wel bloedsomloop genoemd,  is een van de belangrijkste functies van het lichaam. Het is verantwoordelijk voor het transporteren van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam. Daarnaast zorgt het voor de verwijdering van afvalproducten. Zonder een goede bloedcirculatie zouden de organen en weefsels van het lichaam niet de voedingsstoffen en zuurstof krijgen die ze nodig hebben om goed te functioneren.

 wat is bloedcirculatie 

De bloedsomloop in delen 

De bloedsomloop bestaat uit het hart, bloedvaten en bloed. Het hart is de centrale pomp die het bloed door het lichaam laat circuleren. De bloedvaten omvatten slagaders, aders en haarvaten. Slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de rest van het lichaam, terwijl aders zuurstofarm bloed terugvoeren naar het hart. Haarvaten zijn de kleinste bloedvaten en zijn verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen met de lichaamscellen.

Bloedsomloop aan het werk 

De bloedsomloop werkt doordat het hart bloed door de slagaders pompt, die zich vervolgens vertakken in kleinere arteriolen en uiteindelijk in haarvaten. De haarvaten zijn zo klein dat ze slechts één rode bloedcel tegelijk kunnen doorlaten. Hier vindt de uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen met de lichaamscellen plaats. De haarvaten komen dan samen om zogenoemde venulen te vormen, die uiteindelijk aderen worden die het zuurstofarme bloed terugvoeren naar het hart.

 bloedsomloop verbetering

Waarom is een goede bloedsomloop van belang? 

Een goede doorbloeding is van vitaal belang voor de algehele gezondheid. Het helpt een gezonde lichaamstemperatuur te behouden, de bloeddruk te reguleren en hormonen en immuuncellen door het lichaam te transporteren. Een slechte bloedsomloop kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes.

Bloedcirculatie is belangrijk omdat het verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof, voedingsstoffen en hormonen naar alle cellen in het lichaam, evenals voor het verwijderen van afvalproducten en koolstofdioxide uit het lichaam. Het hart pompt bloed door een netwerk van bloedvaten, waaronder slagaders, aders en haarvaten, die bloed naar elk deel van het lichaam brengen. Een goede doorbloeding is essentieel voor het behoud van gezonde organen en weefsels en voor een goede werking van het immuunsysteem. Een slechte bloedsomloop kan leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder aderproblemen, hartaandoeningen, beroertes en nierbeschadiging.

Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om een goede bloedcirculatie te verbeteren en te behouden om een optimale gezondheid en welzijn te garanderen.

hoe krijg ik een betere bloedsomloop

Hoe verbeter je de bloedcirculatie? 

Tijd voor verbetering van de bloedscirculatie. Er zijn verschillende veranderingen in levensstijl die de bloedcirculatie kunnen verbeteren. Maak van de slechte bloedsomloop een goede bloedsomloop. Of maak van die goede bloedsomloop een optimale bloedsomloop.

Een aantal belangrijke manieren om de bloedcirculatie te verbeteren. Hoe krijg je een betere bloedsomloop?

 1. Lichaamsbeweging: regelmatige lichaamsbeweging kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren door het hart te versterken en de bloedstroom door het hele lichaam te verbeteren.
 1. Massage: het masseren van de getroffen gebieden kan ook helpen de bloedsomloop te verbeteren door de bloedstroom te verhogen en ontstekingen te verminderen.
 1. Hydratatie: gehydrateerd blijven is belangrijk voor het behoud van een goede doorbloeding, omdat uitdroging ervoor kan zorgen dat het bloed dikker wordt en minder efficiënt circuleert.
 1. Gezonde voeding: het eten van een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten, kan de bloedcirculatie helpen verbeteren door ontstekingen te verminderen en de productie van stikstofmonoxide te verhogen, wat de bloedvaten helpt verwijden.
 1. Vermijd roken: roken kan de bloedvaten beschadigen en de bloedstroom verminderen, dus het vermijden van roken of helemaal stoppen kan de bloedsomloop helpen verbeteren.
 1. Infrarood Sauna: de warmte aangeleverd door infrarood zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, waar we hieronder uitgebreid op in gaan.

Verbetering bloedsomloop via infrarood sauna 

De Infrarood sauna en daarmee de infrarood sauna dekens zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een manier om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Een van de voordelen van het gebruik van een infrarood sauna is dus het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe een infrarood sauna werkt om de bloedcirculatie te verbeteren. En daarnaast welke potentiële gezondheidsvoordelen dit effect met zich meebrengt.

Hoe werkt infrarood in combinatie met bloedsomloop 

Een infrarood sauna gebruikt infraroodstralers om infraroodlicht uit te stralen. Hierdoor wordt het lichaam direct verwarmt. Hierdoor gaat het lichaam zweten en komen er gifstoffen vrij, wat een aantal gezondheidsvoordelen kan hebben. Naast het zweten is het zo dat infrarood sauna's ook de bloedcirculatie verbeteren.

bloedsomloop verbeteren door infrarood sauna

Meer zuurstof & voedingsstoffen

Infraroodsauna's kunnen op een aantal manieren helpen de bloedcirculatie te verbeteren.

Ten eerste zorgt de warmte van de infrarode stralen ervoor dat de bloedvaten verwijden of verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar de huid en andere delen van het lichaam kan toenemen. Deze toename van de bloedstroom kan helpen om meer zuurstof en voedingsstoffen aan cellen te leveren, terwijl ook afvalproducten en gifstoffen worden verwijderd.

In productie

Ten tweede kunnen infraroodsauna's ervoor zorgen dat het lichaam meer stikstofmonoxide produceert, een molecuul dat helpt de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren. Stikstofmonoxide helpt ook ontstekingen te verminderen, wat de bloedcirculatie verder kan verbeteren.

Hart aan het werk 

Ten slotte kunnen infraroodsauna's helpen de hartslag te verhogen, wat kan helpen meer bloed door het lichaam te pompen en de bloedsomloop te verbeteren.

Over het algemeen kan regelmatig gebruik van een infraroodsauna helpen de bloedcirculatie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een infraroodsauna gebruikt als u onderliggende gezondheidsproblemen of zorgen heeft.

Some research | infrarood sauna 

Er zijn verschillende onderzoeken geweest die de mogelijke gezondheidsvoordelen hebben onderzocht van het gebruik van een infraroodsauna om de bloedcirculatie te verbeteren.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Complementary Medicine ontdekte dat het gebruik van een infraroodsauna gedurende slechts 15 minuten per dag gedurende vier weken leidde tot verbeteringen in de bloeddruk en de bloedstroom bij patiënten met diabetes type 2.

Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Cardiology toonde aan dat het gebruik van een infraroodsauna gedurende 15 minuten per dag gedurende twee weken leidde tot verbeteringen in de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de bloedstroom bij patiënten met congestief hartfalen.

Meerdere gezondheidsvoordelen infrarood

Naast het verbeteren van de bloedcirculatie, wordt aangenomen dat infraroodsauna's ook een aantal andere gezondheidsvoordelen hebben. Deze omvatten het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de gezondheid van de huid en het stimuleren van het immuunsysteem en nog meer.

Benieuwd? Lees de voordelen van een infrarood sauna deken.

Kortom, infraroodsauna's zijn een populaire en mogelijk heilzame manier om de bloedcirculatie te verbeteren. Door de bloedtoevoer naar de lichaamscellen te vergroten, kunnen infraroodsauna's genezing bevorderen, ontstekingen verminderen en de algehele gezondheid verbeteren

Regelmatig in infrarood sauna met Flamengo 

Om de voordelen te behalen uit een infrarood sauna en dus ook de bloedcirculatie te verbeteren, is het van belang om met enige regelmaat gebruik te maken van een infrarood sauna.

infrarood sauna deken bloedsomloop verbeteren

Dit is niet voor iedereen mogelijk. Bijvoorbeeld door tijdsgebrek of de kosten. Of misschien is er wel helemaal geen sauna in de buurt. Thuis een cabine is ook niet altijd even ideaal door ruimtegebrek of de aanschafprijs.

Met de Flamengo infrarood sauna deken kun je wanneer en waar jij maar wilt in de infrarood sauna. Het is een nieuwe technologie binnen de sauna wereld. Een infrarood sauna uitgevoerd in een deken. Een betaalbare sauna, welke jij bijvoorbeeld thuis op bed in alle rust kunt gebruiken.

Benieuwd hoe de Flamengo sauna deken precies werkt of wat het precies is?

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3