Ons verhaal

Wie zijn wij?

In 2021 zijn wij, als Nederlands bedrijf, met zijn tweeën begonnen met Flamengo.

Flamengo is ontstaan vanuit een passie voor een gezonde levensstijl. Cindy, een van de oprichters, is actief als health-fit coach en is zelf al jarenlang volop bezig met gezonde voeding, sporten, bewegen en overige hacks, welke een positieve bijdrage leveren aan energie en healthlife.

‘’Na zeven knieoperaties is de uitdaging en motivatie groot om een gezonde levenstandaard aan te houden. Wel wil ik plezier hebben. Binnen een gezonde balans het maximale uit jezelf halen. Bewuste keuzes maken en kijken wat werkt voor jou.’’

Ook Joey, de medeoprichter, heeft de passie voor een healthy lifestyle.

‘’Ik wil fit zijn. Met name sporten vind ik belangrijk. Door een chronische ziekte, nierfalen, is energie en gezondheid geen vanzelfsprekendheid. Maar door zoveel mogelijk invloed uit te oefenen heb ik gemerkt dat je zelfs met een totale nierfunctie van 10% jezelf beter kan voelen. Inmiddels heb ik een donornier ontvangen van een van mijn beste vrienden. Ook tijdens mijn herstel heb ik veel baat gehad bij deze gezonde levensstijl. Voor mij betekent dit voeding, beweging, sporten, rusten, uitdaging en ontspannen. Net zoals Cindy vind ik plezier en een gezonde balans belangrijk. Regelmatig uit eten en af en toe cheatfood hoort er voor mij bij. ‘’

Hoe is Flamengo ontstaan?

Wat voor ons beide een belangrijk onderdeel van deze gezonde levensstandaard is, is een regelmatig bezoek aan de sauna. Omdat we veel positieve effecten van de sauna hebben ervaren, hebben wij ons hier verder in verdiept; specifiek in de infrarood sauna.

Er kunnen veel verschillende voordelen uit de infrarood sauna gehaald worden.
‘’Het voelde alsof ik de gifstoffen uitzweette, die ik vanwege mijn amper functioneerde nier volop in mijn lijf had. Hierdoor had ik meer energie en was ik minder onrustig tijdens het slapen. Hierdoor kon ik beter slapen. Daarnaast zorgt het voor heerlijke ontspanning.’’

Cindy gebruikt de sauna vaak na het sporten en drukke dagen.

‘’Het is fijn voor de gewrichten en spieren. Daarnaast kan het helpen bij de artrose in mijn knie. Alle beetjes helpen. Het voelt goed voor mijn huid, deze is zachter. En ook na een drukke dag is het heerlijk om even compleet te ontstressen en relaxen. En ademhaling training in de sauna is ideaal.’’

Een sauna bezoek is erg fijn en levert veel voordelen op. We zien dan ook dat de infrarood sauna blijft stijgen in populariteit. Wel vinden we een saunabezoek erg prijzig wanneer je met regelmaat wil gaan. En juist met regelmaat gaan is van belang als je de gezondheidsvoordelen wil optimaliseren. Daarnaast was het voor ons niet altijd mogelijk om te gaan. Het kwam net niet uit of toch stiekem net een te grote drempel als je eenmaal thuis was.

Tijdens deze periode kwamen we in aanraking met een infrarood sauna deken.
In o.a. Amerika en Australië waren er grote voorstanders van infrarood sauna dekens.  Hier is dit product dan ook al jaren erg populair. Veel mensen zijn er over te spreken. Onder andere bekende magazines, atleten, specialisten en bekendheden zijn er dan ook lyrisch over. 

De ontwikkeling van Flamengo

Onze interesse was gewekt en het enthousiasme werd alsmaar groter nadat we zelf dit infrarood deken hadden ervaren. Het zorgt voor een hoop extra voordelen t.o.v. een bezoek aan de sauna of de aanschaf van een cabine.
Wanneer je maar wilt, waar je maar wilt, kostenbesparend, zo vaak als je wilt en daarnaast lekker comfortabel liggen.

We waren snel overtuigd om dit product door te ontwikkelen. Vanuit dit punt zijn we de beste sauna deken gaan ontwikkelen. Dit door te kijken wat er nog beter kon aan het product, zoals bijvoorbeeld de 360 graden verwarming, de beste infrarood technologie en hoogwaardig materiaal voor maximaal warmtebehoud.

Hiervoor hebben we de tijd genomen en met hulp van de Amerikaanse en Australische partijen zijn we uiteindelijk gekomen tot de Flamengo Infrarood Sauna Deken.  

Toen dit gelukt was zijn we als Nederlands bedrijf het nog vrije onbekende sauna deken gaan introduceren aan een deel van Europa. Met de missie om mensen te helpen om het maximale uit hun levensstijl te halen. Vol energie, helemaal in balans en volledig ontspannen.

 

Het pad van Flamengo

Inmiddels zijn we met een team van interne en externe specialisten.
Naast ons product en de bijbehorende kennis, willen wij van Flamengo jou als klant een optimale ervaring bieden. We zullen hier dan ook onze uiterste best voor doen met o.a. een snelle en gratis levering, een hoge klantentevredenheid en een goede service.

Wij willen jou graag ondersteunen om het maximale uit jezelf te halen. Wij helpen jou graag met de optimalisering van jouw healthy lifestyle. Maximale energie, fitheid, jeugdigheid, inspiratie en balans.

Net zoals de Flamingo.

Daarom Flamengo: loading your lifestyle

VOLG ONS OP INSTAGRAM

VOOR HEALTHLIFE INSPIRATIE, TIPS, TRICKS EN MEER.