infrarood sauna afvallen

Kun je met een infrarood sauna afvallen?

Helpt een infrarood sauna om af te vallen?

Met een infrarood sauna is het mogelijk om op een gezonde manier af te slanken. Het gebruik van een infrarood sauna(deken) heeft een positief effect op jouw mentale en fysieke gesteldheid. Maar, daarnaast draagt het ook bij aan het verliezen van gewicht.

Wil jij meer weten over de positieve effecten van infrarood? Lees dan ook ‘De voordelen van infrarood’.

Kan een sauna helpen met gewichtsverlies? 

Gewichtsverlies in een infrarood sauna en dus ook infrarood sauna deken is mogelijk. Door de warmte van een sauna begint het lichaam te zweten.
Je wordt wat lichter door het vocht wat je verliest. Maar na een saunasessie is het aan te raden om goed te drinken. Oftewel het verloren vocht is dan weer aangevuld.

Verband ik dan calorieën in een sauna? 

De hartslag gaat tijdens een infrarood sauna sessie omhoog en het bloed begint sneller te stromen. Het lichaam werkt hard om zich aan te passen aan de hoge temperatuur waaraan het wordt blootgesteld. Ook worden afvalstoffen afgevoerd.
Dit alles kost veel energie waardoor er calorieën worden verbrand. In zestig minuten worden er gemiddeld 300-400 calorieën verbrand.

kun je afvallen met infrarood sauna deken

Afvallen met een infrarood sauna 

Kun je door middel van een infrarood sauna afvallen? In een infrarood sauna verlies je in dertig minuten ongeveer een halve liter zweet. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar wanneer je vier tot vijf kilometer rent. Daarbij zet jij jouw lichaam hard aan het werk. Deze probeert de warmte namelijk af te voeren. De hartslag versnelt, net als bij het sporten.

Eet jij gezond? Beweeg jij actief? Het gebruik van een infrarood sauna is dan een goede aanvulling wanneer jij wilt afvallen. Een infrarood sauna is namelijk geen vervanging van beweging. Het is een ondersteunend middel dat kan bijdragen aan gewichtsverlies.

''Infrarood sauna's zijn een geweldige manier om af te vallen op een natuurlijke en ontspannen manier. Het helpt het lichaam te ontgiften en te stimuleren, wat bijdraagt aan een gezond gewicht en een stralende huid.'' | Kourtey Kardashian

Hoe kun je afvallen met een infrarood sauna? 

Zoals gezegd is een infrarood sauna met name een ondersteunend middel. Er worden andere beweringen gedaan. Enkel het gebruik van een infrarood sauna zal niet leiden tot een flinke verandering als je wilt afvallen. Infrarood en afvallen zijn direct minimaal aan elkaar te koppelen, aangezien het aantal calorieën dat je verliest niet enorm hoog is. Indirect kan een infrarood sauna sessie wel helpen met vetverbranding.

Er zijn vele andere voordelen aan infrarood. Je voelt je energieker, slaapt beter, het verbetert de doorbloeding, het helpt je ontspannen etc. Deze voordelen van infrarood zijn weer te koppelen aan afvallen en verbranding. Zo zijn er diverse studies gekoppeld aan beter slapen en een gezond gewicht. Of meer energie en meer zin om te bewegen/sporten.

Infrarood sauna versus Finse sauna 

In een traditionele sauna is de gevoelstemperatuur hoger. Maar, vergis je niet. In een infrarood sauna transpireer je meer dan in een Finse sauna. Hoe dat kan? Infrarood energie dringt tot dieper in het lichaam door. Hierdoor verlies jij meer vocht en calorieën. Naast het verliezen van vocht en vet, worden er ook afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor komt het lichaam in een betere conditie waardoor je meer energie ervaart.

Voordelen infrarood sauna

1. Stimuleert spierherstel en vermindert spierpijn.
De warmte van infrarood dringt tot diep in de huid door.
Jouw spieren en gewrichten worden erdoor opgewarmd, wat een positief effect heeft op de conditie ervan. Na een sportsessie moeten de spieren herstellen. Een infrarood sauna bevordert spierherstel en vermindert tegelijkertijd spierpijn. Ideaal wanneer jij fanatiek sport.

2. Verbetert de algehele fysieke toestand.
Tijdens een flinke zweetsessie in de sauna worden afvalstoffen afgevoerd. Zonder deze toxische stoffen functioneert het lichaam beter. Het immuunsysteem verbetert en daardoor word je minder snel ziek.

3. Realiseert een stralende en egale huid.
Last van oneffenheden, zoals puistjes en mee-eters? Dit komt door de ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Reinig het lichaam met een saunadeken van binnenuit en zie aan de buitenkant resultaat.

4. Bevordert de nachtrust.
Is in slaap vallen lastig? Is doorslapen iets dat niet voor jou is weggelegd? Met een infrarood sauna breng jij jouw lichaam en geest in een ontspannen modus waardoor je als een blok in slaap valt.

5. Helpt bij het realiseren van gewichtsverlies.
Gezond eten, actief bewegen en het frequent gebruiken van een sauna = een gouden combinatie wanneer je er graag een gezonde lifestyle op nahoudt. Voeg het gebruik van een sauna toe aan jouw wekelijkse routine en ondersteun het lichaam bij afvallen.

''Infrarood sauna's kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het afvallen, omdat het kan helpen bij het verbranden van extra calorieën en het verminderen van stress. Het is belangrijk om het te combineren met een gezonde levensstijl en voeding om maximale resultaten te behalen."  Dr. Josh Axe | voedingsdeskundige

Flamengo infrarood sauna deken 

Wil jij graag meer gewichtsverlies realiseren?
Afvallen met een infrarood sauna kan daaraan bijdragen.
Echter is het regelmatig bezoeken van een infrarood sauna een kostbare aangelegenheid. Daarnaast gaat er in het bezoeken van een sauna veel tijd zitten.

Zou jij graag thuis een infrarood sauna gebruiken?
Met de Flamengo saunadeken is het binnen handbereik.

Met een infrarood sauna afvallen?
Probeer de Flamengo saunadeken dertig dagen en ervaar de vele voordelen die het met zich meebrengt zelf.

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3