infrarood sauna bij reuma

De voordelen van een infrarood sauna bij reuma

Een infrarood sauna deken kan bij reuma bijdragen aan verlichting van de klachten. Reuma is een chronische aandoening die heel veel mensen over de gehele wereld treft. Het zorgt voor pijn, ontsteking en stijfheid in de gewrichten. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven van diverse mannen en vrouwen aanzienlijk aangetast.

Infrarood sauna deken bij reuma

Hoewel er geen definitieve genezing is voor reuma, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en het welzijn van deze mensen te verbeteren.
Een opkomende en veelbelovende therapie is het gebruik van de infrarood sauna deken. In dit artikel zullen we de voordelen van de Flamengo infrarood deken bij de behandeling van reuma bekijken:

"Infrarood sauna's kunnen nuttig zijn bij de behandeling van reumatoïde artritis en andere vormen van reumatische aandoeningen. De warmte kan helpen bij het verlichten van pijn en stijfheid." - Dr. Kevin R. Stone, orthopedisch chirurg

Wat is een infrarood sauna deken van Flamengo? 

Wat is een infrarood deken? Een infrarood sauna deken, ook wel bekend als een infrarood verwarmingsdeken, maakt gebruik van infraroodstralingstechnologie om warmte direct aan het lichaam af te geven. In tegenstelling tot traditionele warmte dekens, die warmte alleen op het oppervlak leveren, dringt infraroodwarmte dieper door in de huidlagen, waardoor een therapeutisch effect ontstaat.

In plaats van een standaard infrarood warmtedeken behaalt een Flamengo sauna deken hoge temperaturen tot 75 graden. Dankzij de infraroodtechnologie en materialen welke de Flamengo Sauna deken gebruikt, behaal je dezelfde ervaring als in een infrarood sauna cabine. Vandaar de naam infrarood sauna deken. Een infrarood deken wordt overigens ook wel, infrarood reumadeken genoemd.

infrarood reumadeken

Voordelen infrarood deken bij reuma 

Is een infrarood sauna goed bij reuma? jazeker. Een infrarood sauna en dus de Flamengo sauna deken kan zorgen voor diverse gezondheidsvoordelen. Hieronder bespreken we een aantal voordelen van deze infrarood deken, welke een positieve invloed hebben bij de behandeling van reuma. Deze infrarood sauna kan helpen bij reuma op de volgende wijze:

Pijnverlichting en ontstekingsremmende eigenschappen: Een van de belangrijkste voordelen van een infrarood deken bij de behandeling van reuma is de effectieve pijnverlichting die het kan bieden. De diepe warmte van infraroodstraling helpt de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd en de zuurstoftoevoer naar de pijnlijke gewrichten wordt verhoogd. Dit helpt om spierspanning te verminderen, pijn te verzachten en ontstekingen te verminderen.

Ontspanning en verbeterde slaap: Mensen met reuma ervaren vaak slaapproblemen als gevolg van de pijn en ongemakken die de aandoening met zich meebrengt. De Flamengo infrarood deken kan een rustgevende en ontspannende ervaring bieden, waardoor de slaapkwaliteit wordt verbeterd. De warmte van de deken bevordert de ontspanning van spieren en vermindert pijn, waardoor mensen gemakkelijker in slaap kunnen vallen en dieper kunnen slapen.

Toename van de flexibiliteit en mobiliteit: Stijfheid in de gewrichten is een veelvoorkomend probleem bij mensen met reuma. Het regelmatig gebruik van een infrarood sauna bij reuma kan helpen de flexibiliteit en mobiliteit van de gewrichten te vergroten. De warmte stimuleert de bloedcirculatie, waardoor de gewrichten soepeler worden en bewegingsbeperkingen verminderen. Dit kan resulteren in een betere algehele functionaliteit en een hogere kwaliteit van leven.

Stressvermindering en welzijn: Leven met reuma kan leiden tot fysieke en emotionele stress. De Flamengo infrarood deken heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De warmte van de deken bevordert ontspanning, vermindert spierspanning en stimuleert de afgifte van endorfines. Deze zogenaamde "gelukshormonen" kunnen een gevoel van welzijn en ontspanning bevorderen. Dit kan een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand en de algehele kwaliteit van leven van mensen met reuma.

Gemak en gebruiksgemak: Een ander voordeel van de Flamengo infrarood sauna deken is het gemak en de gebruiksvriendelijkheid ervan. De deken is draagbaar en kan gemakkelijk worden gebruikt in verschillende omgevingen. Bijvoorbeeld thuis, op het werk of tijdens het reizen. De deken is eenvoudig te bedienen met instelbare warmteniveaus en timerfuncties, zodat gebruikers de warmte kunnen aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren.

Hoewel de infrarood sauna deken van Flamengo veel voordelen kan bieden bij de behandeling van reuma, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden.
Raadpleeg jouw zorgverlener met de vraag of je een infrarood sauna mag betreden. Bijvoorbeeld wanneer je een andere medische aandoening hebt of bepaalde medicijnen gebruikt.

"Infraroodtherapie kan een positieve invloed hebben op de gewrichtspijn en stijfheid bij patiënten met reumatoïde artritis. Het kan helpen om ontspanning te bevorderen en de doorbloeding te verbeteren." - Dr. Christopher Palmer, reumatoloog

Infraroodtherapie voor reuma met Flamengo 

De werking van een infrarood sauna deken van Flamengo biedt een veelbelovende benadering bij de behandeling van reuma.
De diepe warmte die wordt gerealiseerd, kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de slaap, het vergroten van de flexibiliteit en mobiliteit van de gewrichten, het verminderen van stress en het bevorderen van het algehele welzijn. Hoewel de dekens geen genezing bieden, zal de Flamengo infrarood deken een waardevolle aanvulling zijn op het behandelplan van mensen die leven met reuma. Hierdoor kunnen ze comfort en verlichting ervaren in hun dagelijks leven.

Met regelmaat in jouw eigen privé sauna

Het voordeel van de Flamengo sauna deken is dat deze met regelmaat kan worden gebruikt, waar en wanneer jij wilt. En uiteraard bespaar je een hoop ruimte en geld ten opzichte van een saunacabine. Bovendien is het een stuk eenvoudiger en vaak relaxter dan een saunabezoek. Kortom, heerlijk ontspannen in jouw eigen Flamengo sauna deken. 

Bron: Springer
Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3