Hoeveel stroom verbruikt een infrarood sauna(deken)?

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood sauna(deken)?

Geniet van ontspanning en wellness in je eigen huis met een infrarood sauna. Maar voordat je jezelf onderdompelt in de warme stralen, vraag je je misschien af hoeveel stroom zo'n sauna eigenlijk verbruikt. In dit artikel gaan we dieper in op het stroomverbruik van een infrarood sauna. We bespreken de voordelen en nadelen ervan. Daarnaast introduceren we een geweldig alternatief met de Flamengo infrarood sauna deken, die aanzienlijk minder stroom verbruikt.

De voordelen van een infrarood sauna

Voordat we ingaan op het stroomverbruik, laten we kort stilstaan bij de vele voordelen van een infrarood sauna. Deze moderne wellness-ervaring biedt een scala aan voordelen voor zowel je lichaam als geest. Infraroodstralen dringen diep door in je huid en verwarmen je lichaam van binnenuit. Dit kan leiden tot verlichting van spierpijn, verbeterde bloedcirculatie, ontgifting en ontspanning. Bovendien is een infrarood sauna geschikt voor dagelijks gebruik en kan het een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Infrarood sauna gebruik en afmetingen 

Een 1-persoons infrarood sauna is een handige optie voor diegenen die graag genieten van privacy en comfort. Ook deze type sauna's zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Dit varieerr van compacte modellen die weinig ruimte innemen tot ruimere modellen voor meer bewegingsvrijheid. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je huis. En tevens met de gewenste afmetingen van de sauna voordat je een keuze maakt. De maat staat over het algemeen in verband met het stroomverbruik.

stroomverbruik infrarood sauna deken

Infrarood stroomverbruik en energie efficiëntie

Laten we nu eens kijken hoeveel stroom een infrarood sauna verbruikt. Het exacte stroomverbruik kan variëren afhankelijk van het merk, model en grootte van de sauna. Gemiddeld genomen verbruikt een infrarood sauna tussen de 1000 en 3000 watt per uur.

Hoewel het stroomverbruik van een infrarood sauna niet te verwaarlozen is, zijn er manieren om het energieverbruik te optimaliseren. Ten eerste is het belangrijk om de sauna alleen te gebruiken wanneer je er daadwerkelijk van wilt genieten. Zet hem uit wanneer je sessie voorbij is, in plaats van hem onnodig aan te laten staan. Moderne infrarood sauna's zijn vaak uitgerust met timerfuncties, waarmee je de duur van je sessie kunt instellen en automatisch kunt uitschakelen wanneer de tijd om is. Laat de sauna niet onnodig langer opwarmen dan nodig is. En ga dus ook niet langer in de sauna dan nodig.

Een andere factor die van invloed is op het stroomverbruik is de isolatie van de sauna. Zorg ervoor dat de sauna goed is afgedicht en geïsoleerd, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Dit helpt om de gewenste temperatuur sneller te bereiken en op peil te houden, waardoor je minder energie verbruikt. Daarnaast geldt: Hoe hoger je de temperatuur instelt, hoe meer energie er nodig is om de sauna op die temperatuur te brengen en te houden.

"Ik ben een groot voorstander van infrarood sauna's vanwege de aanpasbare warmte-instellingen die ze bieden. Het stelt mensen in staat om de sauna af te stemmen op hun persoonlijke comfortniveau en specifieke behoeften." - Dr. Oz

Flamengo infrarood sauna deken: een energiebesparend alternatief

Naast de traditionele infrarood sauna's is de Flamengo infrarood sauna deken een geweldig alternatief voor diegenen die dezelfde infrarood sauna ervaring willen beleven, maar dan in de vorm van een deken. Deze deken biedt niet alleen alle voordelen van infraroodtherapie, maar verbruikt ook aanzienlijk minder stroom. Hoeveel stroom een Flamengo infrarood sauna deken verbruikt? Met een verbruik van slechts 600 watt is de Flamengo sauna deken een energiezuinige optie voor iedereen die bewust omgaat met energieverbruik.

De Flamengo infrarood sauna deken is een draagbare en gemakkelijk te gebruiken oplossing. Je kunt de deken eenvoudig uitvouwen, op je favoriete plek neerleggen en jezelf ermee bedekken. Deze 1-persoons infrarood sauna is voorzien van infraroodstralers die diep in je lichaam doordringen, waardoor je dezelfde therapeutische voordelen ervaart als in een traditionele sauna.

Bovendien kun je met de Flamengo sauna deken de temperatuur naar wens instellen. Of je nu een milde warmte wilt voor ontspanning of een intensere warmte voor spierherstel, de deken biedt verschillende instellingen om aan je persoonlijke behoeften te voldoen.

Geniet van infrarood therapie met minder stroomverbruik

Infrarood sauna’s worden steeds populairder bij diegenen die willen genieten van ontspanning, wellness en de voordelen van infraroodtherapie. Hoewel traditionele infrarood sauna's een hoger stroomverbruik hebben, zijn er manieren om het energieverbruik te optimaliseren, zoals het gebruik van timers en het verbeteren van de isolatie.

Een geweldig alternatief dat een aanzienlijk lager stroomverbruik biedt, is de Flamengo infrarood sauna deken. Deze draagbare en energiezuinige optie stelt je in staat om dezelfde infrarood sauna ervaring te beleven, maar dan in de vorm van een deken. Met een verbruik van slechts 600 watt, goed geïsoleerd materiaal en een timer is de Flamengo sauna deken een milieuvriendelijke keuze die tegemoetkomt aan de behoeften van diegenen die streven naar een duurzame levensstijl.

Bewuste keuzes

Of je nu kiest voor een traditionele infrarood sauna of de innovatieve Flamengo infrarood sauna deken, het is belangrijk om bewust om te gaan met je energieverbruik. Door de sauna op een efficiënte manier te gebruiken, zoals het uitschakelen wanneer deze niet in gebruik is en het optimaliseren van de isolatie, kun je het stroomverbruik verminderen en tegelijkertijd genieten van de therapeutische voordelen.

Als we kijken naar de lange termijn, is de Flamengo infrarood sauna deken een investering die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met een lager stroomverbruik bespaar je op je energierekening en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Dus, of je nu kiest voor een infrarood sauna cabine of de Flamengo infrarood sauna deken, beide opties bieden de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de voordelen van infraroodtherapie en een gezonde levensstijl te bevorderen.

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3