HUIDVERBETERING DOOR INFRAROOD SAUNA DEKEN

Verbetering van de huid dankzij de infrarood sauna

Steeds meer mensen maken gebruik van de voordelen van een infrarood sauna. Naast onder andere het verlichten van spierpijn en het bevorderen van ontspanning, kan een infrarood sauna ook de gezondheid van de huid verbeteren. In dit artikel onderzoeken we enkele manieren waarop infrarood sauna’s de gezondheid en het uiterlijk van jouw huid kunnen helpen verbeteren.

''Skincare is not just about beauty. It's about health. Never forget that.''

Wat is een infrarood sauna? 

Laten we eerst eens kijken wat infrarood sauna's zijn. Traditionele sauna's gebruiken stoom of hete stenen om de lucht om je heen te verwarmen. De infrarood sauna gebruikt infraroodstralers. een soort lichtenergie die door het lichaam wordt geabsorbeerd.

Wat doet de sauna met je huid? 

De genoemde energie wordt omgezet in warmte, waardoor je lichaamstemperatuur stijgt en je gaat zweten. Infrarood dringt diep door in de huid, wat resulteert in een verhoogde bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de huidcellen.

Dit bevordert de productie van collageen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door de toename van collageen wordt de huid steviger en worden fijne lijntjes en rimpels verminderd.

 AANMAAK COLLAGEEN INFRAROOD SAUNA

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam aanwezig is en een belangrijk onderdeel vormt van onze huid, botten, pezen, ligamenten en andere bindweefsels.

Het is verantwoordelijk voor het bieden van structuur, kracht en elasticiteit aan deze weefsels. Collageen wordt geproduceerd door gespecialiseerde cellen genaamd fibroblasten en bestaat uit aminozuren zoals glycine, proline en hydroxyproline.

Keep it in production 

Collageen speelt een belangrijke rol bij het behoud van de gezondheid en het uiterlijk van onze huid. Het helpt onze huid glad, stevig en elastisch te houden en speelt een rol bij wondgenezing. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels, verslapte huid en andere tekenen van veroudering.

Er zijn verschillende manieren om de productie van collageen in het lichaam te ondersteunen, zo kun je de huid verbeteren met voeding. Daarnaast zorgen voldoende eiwitten en vitamine C, voldoende hydratatie en het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en roken voor een goede productie van collageen. De infrarood sauna is daarnaast een uitstekende optie om het lichaam collageen te laten aanmaken.

Sauna en skincare 

Wat doet de infrarood sauna met je huid? Laten we nu eens kijken naar de overige huidvoordelen van infrarood sauna’s en hoe het voor je kan werken als huid verbeterende behandeling:

 1. Ontgifting: als je zweet, laat je lichaam gifstoffen en onzuiverheden vrij die je poriën kunnen verstoppen en huidproblemen zoals acne en dof heid kunnen veroorzaken. Infrarood sauna's kunnen je helpen efficiënter te zweten, wat kan leiden tot een helderdere, mooiere en zachtere huid.

Naast dat ontgifting voordelen heeft voor de huid zijn er meerdere voordelen aan detoxen in een infrarood sauna deken.

 1. Verhoogde bloedsomloop: de warmte van infrarood sauna's kan de bloedtoevoer naar jouw huid verhogen. Dit kan helpen om voedingsstoffen en zuurstof naar jouw huidcellen te brengen. Dit kan de gezondheid en het uiterlijk van de huid verbeteren.

In het artikel bloedcirculatie verbeteren in de sauna lees je hier meer over.

 1. Verminderde ontsteking: van infraroodsauna's is aangetoond dat ze ontstekingen in het lichaam verminderen, waaronder ontstekingen die kunnen leiden tot huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.
 1. Vermindering van stress: stress kan een negatieve invloed hebben op de huid, wat kan leiden tot problemen zoals acne en rimpels. Het is aangetoond dat infrarood sauna's stress verminderen en ontspanning bevorderen, wat dus weer kan zorgen voor een minder ‘’gestreste huid’’.

 2. Verbeterde collageenproductie: zoals eerder genoemd zorgt de infrarood sauna voor de extra aanmaak van collageen. Een eiwit dat helpt om je huid stevig en elastisch te houden. Naarmate we ouder worden, neemt onze collageenproductie af, wat kan leiden tot rimpels en een slappe huid. Het is aangetoond dat infrarood sauna's de collageenproductie verhogen . Dit kan ervoor zorgen dat de huid er jeugdig uit blijft zien.

ONTGIFTEN HUID VERBETEREN INFRAROOD SAUNA

Hoewel infraroodsauna's vele voordelen bieden voor de gezondheid van de huid, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste instructies te volgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om gehydrateerd te blijven door voldoende water te drinken en de tijd en warmte in de sauna geleidelijk op te bouwen. Anders behaal je niet de gewenste huidvoordelen.

Kortom, gebruik de infrarood sauna zoals geadviseerd en dan kan het zeker bijdragen aan een gezondere en stralende huid.

Droge huid door infrarood sauna 

De infrarood sauna wordt soms beschouwd als een mogelijke oorzaak van een droge huid. Het gebruik van een infrarood sauna kan ervoor zorgen dat je meer gaat zweten, wat kan leiden tot uitdroging van de huid. Als je echter op de juiste manier omgaat met de sauna en jouw huid goed hydrateert, hoef je jezelf zich geen zorgen te maken over een droge huid tijdens door het gebruik van een infrarood sauna.

Om te voorkomen dat jouw huid uitdroogt tijdens het gebruik van een infrarood sauna, zijn hier enkele tips:

 1. Drink voldoende water voor en na het gebruik van de sauna om gehydrateerd te blijven.
 1. Gebruik een vocht inbrengende crème na het gebruik van de sauna om de hydratatie van jouw huid te herstellen. Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype.
 1. Gebruik geen zeep of reinigingsmiddelen tijdens het gebruik van de sauna, omdat deze de natuurlijke oliën van de huid kunnen verwijderen en uitdroging kunnen veroorzaken.
 1. Vermijd het gebruik van de sauna als je al een erg droge huid hebt. En vermijd de sauna als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis, omdat dit de aandoening kan verergeren.

Als je deze tips volgt, kun je optimaal genieten van de voordelen van een infrarood sauna. Dit zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over een droge huid.

''Een gezonde huid is een weerspiegeling van algeheel welzijn.''

Maak de sauna onderdeel van jouw routine 

De infrarood sauna is goed voor je huid. De infrarood zal de huid verbeteren van binnenuit en van buitenuit. Deze moderne vorm van huidtherapie zorgt voor een mooie jonge en gezonde huid. De beste huidverbeterende behandeling is de combinatie van verschillende belangrijke elementen. Je kunt o.a. de huid verbeteren door voeding, goed drinken, goed slapen, vermijd stress, roken, alcohol en zonneschade. Zorg voor een goede huidverzorging, zorg voor voldoende vitamine c en eiwitten en ga regelmatig in de infrarood sauna.

SKINCARE DOOR INFRAROOD SAUNA

Flamengo sauna deken

Een infrarood sauna uitgevoerd in een deken, handig als je een infrarood sauna regelmatig wil gebruiken. Zo vaak je wilt thuis in jouw eigen privé sauna. Wil je een infrarood sauna een makkelijk onderdeel maken binnen jouw routine? Dan is de Flamengo infrarood sauna deken zeker iets voor jou.

 Meer weten over de Flamengo infrarood sauna deken?

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3